lauantai 31. heinäkuuta 2010

Ilmoittautumisvaikeuksista..

Kutsussa ilmoitettu viimeinen ilmoittautumispäivä on tänään, mutta vielä on runsaasti väkeä, jotka eivät ole ilmoittaneet mitään suuntaan tai toiseen. No vielähän sitä ehtii ja enhän voi olla varma vaikka nämä kaikki olisivat tänään jo soittaneet kaasolle (joka siis vastaanottaa puhelinilmoja). Mutta miten se oikeasti voi olla niin vaikeaa ilmoittaa tulemisestaan tai tulemattomuudestaan ajoissa? Tunnustan että meilläkin on joskus jäänyt viimetippaan, mutta ilmoittautumisajan puitteissa ollaan silti toimittu. Ihan niin kuin morsiuspari häiden alla kaipaisi lisää puuhaa soittelemalla puoli sukua läpi.. 

Sitten vielä enemmän ihmetyttää "tullaan jos päästään" vastaukset. Miten vaikeaa on päättää, että tulee tai ei? Morsiuspari siis maksaa kymmeniä euroja ihan varmuuden vuoksi? Ja kuluttaa tunteja pohtien miten istumajärjestys rakennetaan niin, että kaikilla on mieluisia vieruskavereita, mutta näiden epävarmojen kohdalle ei jää tyhmiä aukkoja.. No en oikeasti ole vielä kovinkaan turhautunut, mutta ihmettelen. :) Parin viikon päästä pitää viimeistään ilmoittaa tarkka pääluku, joten jos silloin vielä on kysymysmerkkejä, niin sitten annan itselleni luvan hajoilla. ;)

Eilen valmistuivat morsiustyttöjen mekot. Yritän jossain vaiheessa saada otettua kuvia kunnon päivänvalossa, jotta saan tänne esille. Tänään taidan olla koko valoisan ajan töissä jotta saan kandin valmiiksi maanantaiksi tarkastajalle lähettämistä varten, mutta jospa huomenna. Ostin myös tytöille hiuskukat, mutta en ole ihan varma menevätkö ne käyttöön, koska eivät sitten oikeastaan niin hyvin sopineetkaan mekkoihin. Ovat myös tavallaan liian aikuismaiset. Muistelisin Ninjassa nähneeni sellaisia rusettiklipsejä ja taidan käydä vähän hypistelemässä niitä. Nuo kukat on kyllä muuten tosi nätit, joten voisin toisen pitää itse ja antaa toisen vaikka jollekin kaverille lahjaksi. 

H:n oltua poissa maisemista ei olla vieläkään saatu asioita selvitettyä juhlapaikan kanssa. Lisääkin kysymyksiä on herännyt, joten ehkä ihan hyvä ettei vielä olla soiteltu. Mutta ensi viikolla se täytyy kyllä hoitaa pois alta. Maanantaina täytyy myös varata aika floristin tapaamiselle ja tiedustella MLL:n lapsenvahtipalvelusta häihin. 

Onko teillä ollut/tulossa lapsenvahteja häihin? Mitä kautta ja paljonko kustantaa?

4 kommenttia:

 1. Hei! Ymmärrän toki turhautumisesi, jos vastauspyyntöjä puuttuu vielä useita. Mutta haluaisin tuoda tähän vuorotyöläisen näkökulman. Itse saan työvuorolistat 3 viikon jaksoissa, aina viikkoa ennen listan vaihtumista. Eli pahimmassa tapauksessa, jos häät ovat alkavan listan alkupäässä, tiedän varmuudella pääsystäni vasta edeltävällä viikolla. Ja vuorotyössä kun olen, joudun usein paikkaamaan työkavereiden sairastumisia yms. Joten on meitäkin, jotka eivät todellakaan voi varmuudella sanoa pääsevätkö vai ei. Vaikka kuinka laittaisi häät vapaatoiveeksi, niin aina ne eivät toteudu, sillä muillakin työkavereilla on häitä ynnä muita kissanristiäisiä näin kesällä.

  Itselläni on jäänyt useat polttarit väliin sen vuoksi, että ne ovat olleet tuon kolmen viikon sisällä häiden kanssa, ja on joko pitänyt tehdä valinta häiden tai polttareiden välillä, molempia viikonloppuja ei ole ollut mahdollista saada vapaaksi. Tylsää, mutta itsepähän olen alani valinnut, ja niin moni muukin vuorotyöläinen.

  VastaaPoista
 2. No tuo vaikuttaa kyllä ihan pätevältä syyltä. Tosin tuossakin tilanteessa musta on ihan kohteliasta ilmoittaa hääparille mikä tilanne on, jotta tietävät missä mennään.

  Meidän vieraiden kohdalla ei tietääkseni pitäisi olla vuorotöistä kyse. Näistä tiedossa olevista kysymysmerkkitapauksista käsittääkseni molemmissa on kyse koiranhoitopaikan löytämisestä. Toinen oli huomaavainen ja ilmoitti meille suoraan, toisesta kuulimme välikäden kautta, eivätkä meille ole vieläkään mitään ilmoittaneet. H:n pitäisi kai tänään soitella perään.. Ymmärrän että koiran hoitopaikan löytäminen voi ihan varmasti olla vaikeaa. Mutta en ihan täysin ymmärrä miksi se on viimetippaongelma, eli miten sitä ei pysty tietämään kuukautta aikaisemmin.. No kaipa siihenkin on syynsä.

  Muissa ilmoittautumattomattomuuksissa taitaa olla kyse vaan ihan unohduksista tai "no eihän meidän nyt tarvi ilmoittautua" tapauksista. Toivottavasti ei pittaamattomuudesta, koska vain läheisemmät ystävät ja sukulaiset on kutsuttu. :)

  VastaaPoista
 3. Meillä ainakin jätti ilmoittautumatta osa koska piti itsestään selvänä! :D

  VastaaPoista
 4. Toi on kyl mälsää, kun täytyy joko mennä oletusten perusteella tai sitten soitella perään. :/

  VastaaPoista