keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Erinäisiä kriisejä.

Käytiin eilen juhlapaikassa lyömässä lukkoon ruokalistaa sekä ottamassa mittoja molemmista saleista, jotta päästään tarkemmin suunnittelemaan plaseerauksia, koristeluja ym. Samassa yhteydessä päästiin myös maistamaan toivomaani valkosuklaa-limejuustokakkua. :) Kakku oli ihan hyvää, tosin olin toivonut että se aiheuttaisi vielä suuremman ihastusreaktion.. Mutta kun en osaa sanoa mikä olisi ollut viallakaan, niin paha oli toivoa muutoksia. Kenties koostumus olisi saanut olla hieman kuohkeampi? Pitänee keskustella vielä asiasta jossakin vaiheessa. Henkilö jonka kanssa olin sopinut tapaamisen ei ollut itse paikalla ja meidät vastaanottaneella ihmisellä ei tuntunut valitettavasti olevan ihan hirveästi mielenkiintoa juhliamme kohtaan. Tai tietämystä asioita.. Pitää puhua asiaa aiemmin hoitaneen henkilön kanssa vielä sillä pari asiaa jäi vähän mietityttämään.

Ensinnäkin ruoan hinta. Menun hinta juhlamenuna on 24€/hlö, mutta kun nimeen lisätään etuliite hää-, hinta pompsahtaa 28€/hlöön. Menulappua siteeratakseni - häämenu sisältää paikan koristelun, jonka asiakas hoitaa itse. Normaalisti tästä peritään 70€ tilavuokra. Minun matematiikan taidoillani kuitenkin 4€/hlö lisää tekee 100 vieraan juhlissa jo n. 400€, joka ei mielestäni ihan kauhean hyvin korreloi tuon 70€:n kanssa. Näitä häälisiä nyt on kaikissa hinnoissa, mutta tämä on kuitenkin ehkä törkein, mihin olen törmännyt! Kuulostaako teistä reilulta? Pitää myös ehdottomasti pyytää vielä kaikki sovitut asiat paperille, sillä esimerkiksi pari vuotta sitten ystäväpariskunnan häissä oli sovittu ruokailun hinnaksi 25€/hlö, mutta lasku oli tullut 27€/hlö mukaan. Törkeää! Lupausten pitämisessä on tässä meidän juhlienkin kohdalla jo näyttänyt olevan vähän ongelmia. 

Nimittäin mikä itseäni ehkä eniten ihmetyttää on se, että kun syksyllä paikan varasimme, meille luvattiin ettei yli 80 vieraan juhlien aikaan paikkaan oteta mitään muita varauksia samalle päivälle. Nyt kuitenkin kävi ilmi, että samalle päivälle on buukattu kaksikin tilaisuutta meidän lisäksemme! Kuulemma rippikoululaiset lopettelevat leiriään silloin ja lisäksi viereisessä salissa on joku juhlalounas. On toki olemassa mahdollisuus, että nämä muut ovat jo häipyneet kun me saavumme paikalle puoli kolmen maissa. Mutta kuka vastaa esim siitä, etteivät rippikoululapset käy edellisenä yönä huvikseen sabotoimassa koristelujamme, tai jotain muuta yhtä fiksua? Muistaakseni siinä iässä on niin kivaa tehdä kiusaa muille ihan vaan huvikseen. Vähän jännitystä elämään jne. Kuka ylipäätään haluaa juhliensa nurkille pyörimään lauman teinejä? Ja miksi ihmeessä meille luvattiin, ettei muita tilaisuuksia ole, jos niitä sitten kuitenkin onkin?! Miten ihmeessä tämä asia pitäisi yrittää ratkaista? Joku hinnan alennus varmaan olisi kohtuullista, mutta se ei missään muotoa poista sitä ongelmaa, että juhlapaikka häidemme aikaan kuhisee ulkopuolisia. Kun nimenomaan siellä korvessa juhlitaan siksi, että saataisiin olla rauhassa. Mitä te tekisitte tässä tilanteessa?

Kenties innottomuuteeni vaikuttaa osaltaan myös se, että eilinen oli varsinainen huonojen uutisten päivä. Sain mm. nyt virallisesti tietää että työsopimustani ei tulla jatkamaan syyskuussa, koska tiimiin ei saa palkata enempää väkeä naapuritiimin kasvettua vastikään parilla tyypillä. Olen jo valmiiksi vähän uupunut ajatukseen koko työnhakuprosessista. :( Tosin taidan murehtia sitä sitten vasta häiden jälkeen. Mutta jos joku tietää missä Tampereen seudulla kaivattaisiin käytettävyysinsinööriä, niin vihjeitä otetaan innolla vastaan! :) DI:n paperit on kädessä lokakuussa, jos vaan uskallan ottaa ne pihalle heti dipan valmistuttua. Ehkä jään odottelemaan työpaikan löytymistä ja käyn siinä sivussa parit kurssit. En ole koskaan käynyt työkkärissä, mutta ne kauhukertomukset siitä miten ihmistä siellä kohdellaan kuin rikollista ja pakotetaan ottamaan vastaan täysin koulutusta tai kiinnostusta vastaamatonta työtä saa harkitsemaan kannattaako tässä kokonaan työttömäksi jättäytyä. Niistä muista huonoista uutisista ei ole minun asiani huudella, mutta sanottakoon että ei ole kovinkaan hyvä mieli juuri nyt..

4 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Anteeksi sekoiluni Bloggerin kanssa..

  Juhlapaikan toiminta kuulostaa hieman omituiselta. En ole aiemmin kuullut, että paikan varaajille paikkaa yms esittelemään lähetettäisiin ihminen, joka ei tiedä asioista mitään. Tuo hinnanmuutos kuulostaa myös omituiselta. Kannattaa varmasti pyytää nuo hintatiedot kirjallisena siten, että siihen on listattu kaikki. Tällöin mahdollisissa myöhemmissä epäselvyystapauksissa siihen on helppo viitata. Suosittelen pyytämään hinnanalennusta tuossa päällekkäinbuukkaustapauksessa. Jos ovat paikkaa varattaessa sanoneet, etti muita tule samalle päivälle ja niitä kuitenkin tulee niin teitähän on johdettu harhaan.

  Harmi työpaikkasi johdosta. Toivottavasti löydät paljon mukavamman työpaikan piakkoin :)

  VastaaPoista
 3. Meidät vastaanotti keittiöihminen, jolla kyllä varmasti oli ruoista tietoa, mutta muuten käytännön asioiden tuntemus olisi varmasti ollut parempi henkilöllä, jonka kanssa tähän asti olemme asioineet. Ajattelimme soittaa tälle henkilölle, varmistella asioita ja pyytää lopuksi tosiaan kaiken sovitun kirjallisena, jotta varmasti olemme hinnoista ym. samoilla linjoilla. Samalla ajattelimme varovasti tiedustella, että miksi päällekkäisiä varauksia nyt sitten onkin, vaikka syksyllä luvattiin että niitä ei tule.. H lupasi onneksi soittaa, koska itse inhoan konflikteja, joten en varmaan osaisi ottaa näitä vaikeampia kysymyksiä puheeksi. :P Todella voisi esimerkiksi yrittää saada ruoat tuohon 24€/hlö hintaan, joka kyllä muutenkin olisi mielestäni reilu hinta, kun kerran tuohon häähintaan ei hirveämmin ekstraa kuulu.. Raportoin sitten miten käy. :)

  Kiitoksia, toivottavasti tosiaan jotain töitä löydän! :)

  VastaaPoista
 4. Juu kannattaa selvittää kaikki kirjallisena, ja vaatia sitä hinnan alennusta, kerta sinne on tupattu muuta pirukkaa samalle päivää, törkeätä!

  Vaatikaa oikeuksia, rohkeasti vain! ;)

  VastaaPoista