torstai 1. heinäkuuta 2010

Askartelua ja sormuspohdintoja

Testailin alkuviikosta hieman karkkirasian taittelemista. Kaavat suunnittelin omasta päästä ruutupaperin avulla, tällainen laatikko syntyi kahdesta neliön muotoisesta kartongin palasta (kansi 9 x 9 cm, laatikko 10 x 10 cm). Mallikappaleessa käytin korttiprotoista ylijäänyttä scräppipaperia ja tarkoitus olisi käyttää jonkinlaista scräppipaperia myös lopullisissa versioissa. Voi tosin olla, että budjettisyistä joutuu tyytymään yksiväriseen kartonkiin...


Rasian päälle ajattelin kuvan kaltaista "silkkinauha"rusettia. Nauhan väri riippuu vähän käytetystä kartongista/paperista, mutta tämä tummanruskea ainakin on kiva. Rusetin ajattelin kiinnittää jonkinlaisella koristellulla haaraniitillä (esim. alla), jos vaan keksin jonkun kätevän tavan saada niitti siististi läpi nauhasta ja pahvista. Ideoita?

Tänään käydään tiputtamassa pyyntö avioliiton esteiden tutkinnasta seurakunnalle. Kerrankin fiksu virasto, jonka ovet on edes yhtenä päivänä viikossa auki neljän jälkeen! Samalla reissulla käydään sovittelemassa yhtä erityistä sormusmallia, joka viime viikolla jäi mieleen. Hinnasta ollaan jo päästy H:n kanssa yhteisymmärrykseen (H ostaa ko. hintaluokan sormuksen, jos minä ostan loppuvuoden kissanruoat ja kissanhiekat - deal! :), vaikka alkuun olikin vähän erimielisyyttä siitä miten paljon sormus saa maksaa. 

Nyt vaan pitäisi osata ratkaista, että onko tämä nyt Se sormus, vai vieläkö jatketaan etsintöjä? Onhan vihkisormus sentään esine, joka tulee (toivottavasti) kulkemaan mukana koko loppuelämän, joten tämä on ehkä tärkein päätös koko hääjärjestelyissä. Ei ollenkaan helppo juttu! Olen sovittanut kymmeniä ja taas kymmeniä eri malleja, mutta en vieläkään osaa varmaksi sanoa minkätyylinen on se, jota haluan kantaa vielä vanhana mummelina. Tämä eräs yksilö on meistä molemmista todella kaunis, mutta minua huolestuttaa onko siinä olevat kivet liian suuret. Kolhinko niitä ympäriinsä niin, että tipahtelevat pois? Miten helposti teillä on syntynyt päätös sormuksesta?

3 kommenttia:

 1. Onpas ihana karkkirasia! Tuolta kelpaa kenen tahansa nameja makeannälkään etsiskellä!

  Meillä kävi vihkisormusten kanssa niinkin hassusti, että käytiin huvinvuoksi kokeilemassa (tiedän, todella hyvissä ajoin, häihin reilu vuosi) ja löysin sattumalta juuri TÄYDELLISEN sormuksen! Onnenkantamoinen senkun jatkui ja miehenikin löysi itsellensä vihkisormuksen samasta liikkeestä.

  Nyt on sormukset ostettu ja yksi iso osa budjetista käytetty. Mukava on kyllä sijoitella hankintoja pidemmälle ajalle, ettei ihan kertalaakista koko summa tule maksettavaksi.

  Suosittelen ottamaan juuri sen sormuksen, joka kädessä tuntuu oikealta. Sitä pidetään kuitenkin aika kauan...


  -Heidi

  VastaaPoista
 2. Ehkä haaraniitin saisi helposti nauhan ja rasian kannen läpi pistämällä mattoveitsen kärjellä pienen viillon?

  Meillä sormusten hankkiminen oli erittäin helppoa. Mulla oli materiaalin ja sepän suhteen visio, jonka esittelin sulholle joka piti ideasta. Sitten vaan sovittiin sepän kanssa millaiset sormukset halutaan ja voilá! :)

  VastaaPoista
 3. Heidi: Kiitos! :) Ei musta ole koskaan liian aikaista valita sormusta, kunhan vaan malttaa sitten odotella pitempään, että pääse käyttöön. ;) Fiilistä kuuntelemalla minäkin päätöstä lähdin tekemään, ja eilen sitten lopulta laitettiin tilaus sisään!

  Siberia: Mattoveitsi on hyvä ajatus! Voisi olla helpoin vaikka jo kannen kaavaan merkata sopiva kohta ja tehdä viilto jo ennen kokoamista. Täytyypä testailla. :) Voi kun mullakin olisi ollut tarkka visio siitä, mitä sormukselta haluan. :) Nyt on kuitenkin aika varma olo, että eilen tilaukseen laitettu sormus on juuri se oikea. <3

  VastaaPoista