perjantai 16. huhtikuuta 2010

Juhlatunnelmaa ja vihkimusiikkeja

Viime viikonloppuna oli H:n polttarit. Tiesin päivämäärän jo kuukausi sitten, minun ja kaasoni A:n tehtäväksi jäi harhauttaa H epäilemästä mitään etukäteen. H oli nimittäin siinä uskossa, että minulla on polttarit tuolloin, ja A oli tehnyt loistavaa näyttelijäntyötä mm. hätääntyneenä minun edellisviikkoisesta flunssastani. :) Epäilin kyllä, että minunkin polttarit olisivat samaan aikaan, koska jos kerran toista vedätetään, niin yhtä hyvin voidaan vedättää molempia. Käsittääkseni niin oli alkuun pitänyt ollakin, mutta perjantaina hakujoukko tuli silti vain H:lle. Se oli kylläkin pelkästään hyvä juttu, koska olin niin väsynyt, että lähinnä nukuin ja kärsin migreenistä koko viikonlopun.

Pojat olivat nähneet paljon vaivaa ja järjestäneet ikimuistoiset polttarit H:lle. Etukäteen minua hiukan hirvitti, koska ideat joita monen mutkan kautta kuulin eivät kuulostaneet ollenkaan H:n tyylisiltä. Onneksi A sai kuitenkin minut rauhoittumaan, joten en hirveänä bridezillana sännännyt sotkeutumaan sulhasen polttarisuunnitelmiin. Kuulemani juorut olivat kyllä osittain myös totta, mutta onneksi viikonloppuun kuului (yhden vähän vähemmän osuvan ohjelmanumeron lisäksi) paljon paljon tosi hyviä juttuja. Lauantaina H pääsi muun muassa tapaamaan eräänlaisen idolinsa tämän Tampereen asunnolla, juomaan tämän tarjoamaa konjakkia ja jutustelemaan. Viikonloppu vietettiin aika kosteissa merkeissä vuokratulla "mökillä" (kuulemma todella iso vanha maalaistalo) Orivedellä. Paikalle oli vuokrattu myös palju, joka oli H:n mukaan todellinen hitti. Kaikenkaikkiaan oli ollut mahtava viikonloppu, ja kotiin sunnuntai-iltana palautettiin (ehjänä) väsynyt mutta onnellinen sulhanen. :)


Eilen käytiin Tuomiokirkossa kuuntelemassa vihkimusiikkikonserttia. Akustiikka on luonnollisesti niin suuressa kirkossa ihan eri maata kuin pienemmässä Finlaysonin kirkossa, mutta saatiinpahan vähän käsitystä erilaisista kappalevaihtoehdoista, sekä kanttorin yhteystiedot (soittaa kuulemma usein myös Finlaysonin kirkossa).

Vaihtoehtoja oli hirveän paljon. Monta kappaletta merkittiin kivoiksi, mutta varsinkaan tuntemattomammista ei kyllä jäänyt edes melodia mieleen ollenkaan. Toivottavasti näytteitä löytyy jostakin internetin ihmemaasta, jotta pystytään joskus tekemään päätöksiäkin. Bachin Air jäi mieleen, koska olen sitä joskus soittanut pianolla. Sen tahdissa voisi kevyesti leijailla alttarille, mutta onko se sitten kuitenkin jopa vähän liian rauhallinen? Vaikka pitääkö sinne alttarille sitten toisaalta niin kamalan riehaantuneesti tullakaan.. Onneksi tässä on vielä aikaa ennen lopullisia päätöksiä.Painonpudotuksen kanssa on ollut vähän pelottavan hiljaista viime aikoina. Kokonaisuudessaan painoa on tipahtanut parisen kiloa, mikä on ihan liian vähän tässä vaiheessa! Täytyy pian keksiä jotain, tai muuten olen elokuussa lirissä. Onneksi treenien määrä on entisestään vähän lisääntynyt nyt kun harjoitellaan kevätnäytöstä varten. Se ei kuitenkaan riitä, vaan ruokavalion parantamiseksi on tehtävä vielä enemmän.

Ruokavalion korjaaminen tosin tulee olemaan varsinkin lähiviikkoina melko hankalaa, kun H:n valmistujaisia juhlitaan kolmeen otteeseen. Ensin kahvitellaan meillä kotona minun sukulaisten kanssa, sitten Kuopiossa H:n sukulaisten kanssa ja vielä kolmannen kerran juhlitaan kavereitten kanssa. Kukaanhan ei tietenkään väkisin tunge suuhuni kakkua, mutta kiusauksia on niin paljon. Toisaalta voihan sitä sitten keventää päivällistä (päivittäisessä eineskeittolounaassani ei juuri keventämisen varaa enää ole) noina päivinä. Ja ruveta tanssituntien lisäksi käymään vaikka lenkillä ja uimassa.

3 kommenttia:

 1. Voi vitsi, olisin itsekin ollut kiinostunut vihkimusiikkikonsertoinnista, kun kuulin että täällä joissain kirkoissa niitä on! Ja omalla miekkosella muuten tuollainen t-paita on, vähän erinäköinen mutta idea sama! se on huippu!

  VastaaPoista
 2. Heissan, Anilize!

  Noita konsertteja järjestetään vielä muutamia tänä keväänä, tarkemmat ajankohdat löytyy Tampereen seurakuntien verkkosivuilta
  --> http://www.tampereenseurakunnat.fi/uutiset2010/1/0/kanttoreilla_on_iso_valikoima_haamusiikkia_takataskuissaan

  VastaaPoista
 3. Okei kiitokset, vaikka olisin tietysti voinut vaan googlettaa! :D

  VastaaPoista