keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

ToDo

Ensi viikolla olisi varmaankin tarkoitus askarrella kutsukortteja. Sitä ennen pitäisi kuitenkin hoitaa ja päättää aika monta asiaa - en vaan tiedä mistä kaikkeen löytyisi aikaa! Wappu ja kevätnäytösharkat vievät koko viikonlopun ja viikollakin illat on ihan täynnä. Unohdin tottakai tänään häämuistikirjani kotiin, joten en pysty edes päivittämään tehtävälistauksia siihen sitä mukaa kun mieleen tulee. Onneksi on blogi! :)

Seuraavan viikon aikana on ainakin:
  • Hankittava materiaalit. Huomenna olisi tarkoitus piipahtaa Kalevassa ja Ideaparkissa haalimassa kasaan askartelutarvikkeet. Papereiden ym. lisäksi on muistettava ostaa ainakin kaksipuolista teippiä.
  • Päätettävä millaiset kuoret ja postimerkit laitetaan sekä hankittava ne. Pikainen katsaus postin sivuille kertoi, että 4.5 julkaistaan Siipien havinaa merkki, joka on mielestäni tosi nätti ja sopii jopa hienosti väriteemaamme! Näitä täytyy siis heti ensi viikolla käydä hamstraamassa lähipostista. :) Leikittelin myös ajatuksella omista merkeistä, joita postista voi näköjään tilata omalla kuvalla. Ei taida kuitenkaan maksaa vaivaa, koska tuskinpa kukaan edes pahemmin kiinnittää huomiota koko merkkiin.
  • Varmistettava askartelun ajankohta kavereilta. Facebook-viestitys lienee toimiva menetelmä tähän.
  • Suunniteltava kutsuteksti + infoläystäke ja printattava ne.
  • Tekstien suunnittelua varten tiedusteltava juhlapaikalta miten vieraiden yöpaikan varaaminen käytännössä tapahtuu, eli mistä numerosta voi varata ja mitä pitää mainita.
  • Viimeisteltävä vieraslista ja hyväksytettävä se molempien vanhemmilla. Tämän voi hoitaa myös ensiviikolla, koska kutsuja tehdään kuitenkin muutama ylimääräinen.
  • Tehtävä hääsivut. Ajattelin ensin tehdä sivut itse, mutta havahduttuani tiettyihin aikarealiteetteihin uskoisin, että on järkevämpää käyttää jotakin valmista kotisivukonetta, esimerkiksi Hääsivukone vaikuttaa pikaisen tutustumisen perusteella hyvältä. Ei ole myöskään hirveästi järkeä keksiä pyörää uudestaan, jos joku on kerran jo luonut toimivan konseptin. Tuolta saisi myös ilmoittautumislomakkeet ja lahjalistan ilman omaa PHP-kikkailua. Lahjalistaan ei tosin saanut kai kuvia tai linkkejä liitettyä, mikä on pieni miinus, mutta en tiedä olisiko sellaiset mahdollista lisätä itse. Aika paljon ainakin näytti olevan räätälöintimahdollisuuksia, mutta en tiedä pääseekö sorsaan varsinaisesti kiinni kuitenkaan. Pitää huomenna ainakin kokeilla.
  • Pohtia lahjalistan sisältöä. Olisi varmaan hyvä olla jonkinlainen lista olemassa jo kutsuja lähetettäessä.
  • Selvitettävä kuka suostuu ottamaan vastuulleen puhelinilmoittautumiset ja lahjalistatiedustelut. Ajattelin varovaisesti udella kaasolta, mutta en tiedä onko hänellä aikaa. Äiti ei ainakaan ehdi, joten voi olla että lankeaa omaan niskaan. En kyllä kovin mielelläni sitä tehtävää itselle jättäisi, koska luulisin että häiden alla saattaa olla muutakin tekemistä. ;)


Bestman lupautui ainakin alustavasti tekemään meille kakkukoristeen, mutta nyt pitäisi kuulemma äkkiä tietää millainen kakku on tulossa, jotta osaisi tehdä luonnoksia. Ongelma on siinä, ettei meillä ole kakusta vielä mitään tietoa. :) Kakku kuten muukin tarjoilu tulee juhlapaikan pitopalvelusta, enkä tiedä minkä verran siihen pystyy vaikuttamaan. Täytyisi pikapuoliin ottaa selvää. Tykkäisin jostakin vähän persoonallisemmasta kakusta, mutta pahoin pelkään että luvassa on ihan tavallinen kermakakku. Vaikka voihan siihen varmaan silti laittaa vähän persoonallisemman koristeen. Oheisen kuvan kakkukoriste on mielestäni aivan ihana, ja jotain hyvin pitkälti tuollaista tahtoisinkin. Värimaailma toimii, steampunk-aihe toimii. Koriste on samalla persoonallinen ja hieno, mutta kuitenkin söpö. Tuon voisi oikein hyvin mielin sijoittaa juhlien jälkeen koristeeksi ja muistoksi kirjahyllyyn.

4 kommenttia:

  1. aivan ihana kakkukoriste! Mistä tuollaisia saa? :O

    VastaaPoista
  2. Löysin tuon kuvan googlen kuvahaulla, näyttäisi valitettavasti olevan itse tehty. :(

    http://www.flickr.com/photos/buildersstudio/2455226187/

    Kommenteista päätellen tosin tuollaisen voi ilmeisesti tilata tekijältä. Tiedä sitten mitä tulisi maksamaan postikuluineen, mutta ainakin olisi upea ja erilainen!

    VastaaPoista
  3. Suosittelen tuota lahjalistaa tekemään sinne nettisivuille. Kaasollani oli juuri tuolla hääsivukoneella tehdyt hääsivut ja hän teki sinne lahjalistan, josta pystyi lahjan suoraan varaamaan. Listaan pystyi myös merkkaamaan monta kappaletta varaa, esim. jos laseja oli toivottu 12 kpl, pystyi varaamaan haluamansa määrän laseja. Ainakin minusta oli kovin kätevä tehdä varaukset noin ja isovanhemmat yms. jotka eivät tietokoneita hallitse, voivat pyytää apua nuoremmilta.

    VastaaPoista
  4. Tiipi, minäkin oon vieraan roolissa havainnut ihan ehdottoman hyviksi nuo netissä olevat lahjalistat! Olen hirveän huono keksimään lahjoja, joten ihanaa saada helposti vinkkiä sellaisesta lahjasta mitä pari ihan oikeasti haluaa ja tarvitsee.

    Tällä hetkellä meillä on listan raakile mtv3.fi lahjalistapalvelussa ( http://www.mtv3.fi/helmi/ihmissuhteet/lahjapalvelu2009/lahjalistat.shtml ), mutta paljon kätevämpää olisi saada se hääsivujen yhteyteen. Toisaalta tuossa mtv3:n listassa on hyvä puoli kun sinne saa liitettyä linkkejä. Esim. jos toivoo jotakin tiettyä arabian astiasarjaa, on hankkiminen vaivattomampaa kun listalta pääsee suoraan arabian sivuille, mistä löytyy kuvia ja tietoa sarjasta. Toisaalta googlehan on keksitty, eli eipä tuo sinänsä mikään ylitsepääsemätön ongelma ole. :)

    VastaaPoista