tiistai 25. elokuuta 2009

Painonhallintaa

Varmaan kaikki haluavat häissään näyttää niin hyvältä kuin mahdollista. Jääväthän tuona päivänä otetut kuvat (toivottavasti) ainoiksi hääkuviksi, joita nostalgisissa fiiliksissä selaillaan kerta toisensa jälkeen onnellisina elämänsä loppuun saakka. Mieluummin sitä ihastelisi kuinka nuori ja nätti on joskus ollut, eikä kauhistelisi että onpas kamalan värinen tukka ja makkara vyötäröllä.


Tästä syystä painonhallinta onkin yksi tärkeistä sivuprojekteistani tulevan vuoden aikana. Tavoitteena olisi nimittäin pudottaa n. 15 kiloa ennen häitä. Ihmisten reaktio tähän tavoitteeseen on lähes järjestäin ollut epäuskoinen kulmakarvojen kohotus -"justjust". Itse en usko sen olevan millään muotoa mahdotonta! 1kg/kuukausi, ei kovin kummallista jos vähän yrittää.. Ensinnäkin tiedän aika tarkkaan millä tavalla tavoitteen onnistun saavuttamaan. Minulla on aika paljon tietoa miten pitäisi syödä (itsekuri on enemmän ongelma :) ja liikuntaakin harrastan kohtuullisesti. Pääasialliset toimenpiteet näin alkuun ovat seuraavat: lisäsin viikon ohjelmaan kaksi tanssituntia lisää, jätän herkut vähemmälle ja tarkkailen muutenkin syömisiäni vähän tarkemmin. Tarkoituksena ei ole koitella mitään ihmedieettejä, vaan ihan puhdas elämäntapamuutos. Se on kuitenkin se ainoa tie pysyvään painonpudotukseen.


Kolmanneksi uskon, että mikä on nopeasti tullut, myös lähtee vähän nopeammin. Tällä hetkellä painan nimittäin järkyttävät 8 kiloa enemmän kuin viime jouluna! Lopetin tupakoinnin vuoden vaihteessa, ja syynä painonnousun takana taitaa olla vaikeus tunnistaa nälkää tupakanhimosta. Ehkä nikotiiniriippuvuuden paikkaamiseksi myös herkut on tänä vuonna maistuneet enemmän kuin aiemmin. Olin toki osannut varautua painonnousuun tupakoinnin lopettamisen yhteydessä, joten en ole erityisen järkyttynyt. En minä vieläkään lihava ole, vähän aiempaa tukevampi vain. :)


Olen harrastanut tanssia lapsesta saakka, ja ehkä siksi kriittisyys omaa vartaloa kohtaan on aina ollut aika kova. 13-vuotiaana baletinopettajaltani kuulin, että ruumiinakenteeni vuoksi minusta ei voi koskaan tulla ammattiballeriinaa. Se oli herkälle varhaisteinille aika kova kolaus, ja olin pitkään hyvin katkera äidilleni häneltä perimistäni paksuista jaloista. Siitä asti olenkin ollut lähes jatkuvalla "laihdutuskuurilla". Lainausmerkit siksi, ettei yritys ei ole ollut mitenkään kovin ahkeraa. Nyt olisi kumminkin tarkoitus ottaa laihdutus vähän enemmän tosissaan, ja alku on ainakin ollut lupaava.

kuvat: maikkarilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti