tiistai 8. kesäkuuta 2010

Kampauksesta ja lahjatoiveista

Aina vähän väliä olen plärännyt läpi hääkampauksia googlen kuvahaulla - tuloksetta. Tuntuu ettei mikään oikein iske tai ei ainakaan sovi liukkaalle ja piikkisuoralle hiuslaadulleni. Tänään haku vihdoin tuotti tulosta, tämä kampaus iski kuin nyrkki silmään! Haussa oli niskanuttura, joka olisi sopivan rento, mutta ei liian sotkuinen, hiukan kieputeltu mutta ei mikään tippaleipä. Jotain koristeita, mutta ei liikaa. Varsinkaan viime viikkoisen kampaajakäynnin jäljiltä (kampaaja ohensi latvoja aika ronskilla kädellä - lopputulos kaunis mutta kampausta ajatellen vähän kehno) kuontaloni ei ehkä ihan taivu tähän, mutta olin muutenkin suunnitellut lisukkeiden käyttöä. Pitäisiköhän niistä lisukkeista tiedustella etukäteen kampaamosta, vai riittääkö jos asian tuo esiin koekampauksen yhteydessä? Saako irtolisukkeilla luonnollista lopputulosta, vai pitäisikö ottaa ihan pidennytkset/tuuhennukset kesäksi? Onko tämä liian löyhä malli, että kestäisi koko päivän perisuomalaisessa lasitukassani? Lisukkeiden laatu on tosin varmaan vähän karheampaa, joten ehkä se edesauttaa kestävyyttä.


Sunnuntaina suunniteltiin lahjalistaa. Ihan kivaa oli "mielikuvitusshoppailla" netissä, vaikkakin lahjojen määrä ja laatu aiheuttavat vähän päänvaivaa. Toisaalta haluttiin laittaa mahdollisimman paljon erilaisia toiveita, jotta vierailla olisi valinnanvaraa ja meille (mulle, H ei ole niin paljoa yllätysten perään) tulisi edes vähän yllätyksenä mitä saadaan. Toisaalta sitten vaikutetaanko me ihan hirveän ahneelta, jos listalla on liikaa tavaraa?? Mainittiin kyllä listan tervehdystekstissä, että pyrittiin listaamaan toiveita mahdollisimman kattavasti, jotta kaikille halukkaille riittäisi mieluinen.

Entäs kun astioiden toivotut kappalemäärät on aika isoja (jotta tulevaisuudessa saisi vaikka katettua vähän isommallekin porukalle), varaavatko ihmiset pienempiä määriä vai nyreissään kuitenkin koko setin?? Tästäkin mainittiin kyllä tervehdystekstissä, että valikosta valitaan sopiva kappalemäärä, ei siis esim. että voi valita sopivan kappalemäärän. Entä onko ihan hirveen ahnetta, että listalta löytyy pääasiassa vähän kalliimpia merkkejä, kuten Iittalaa, Pentikkiä ja Finlaysonia? Kai nyt suurimman osan luulisi venyvän esim yhteen kympin lautaseen? Oli joukossa kuitenkin myös esim. keittiömittoja 1,5 dl ja 3,0 dl, joiden ei luulisi hirveitä maksavan. Ei meille lahjat ole tosiaankaan mikään pääasia, mutta lista on mielestäni tosi hyvä olla, että ihmisten ei tarvitse arvailla mitä oikeasti halutaan ja tarvitaan. Kuulostaako sopivalta määrältä kun kutsuja lähetetään n. 50, että listalta löytyy muistaakseni 80 itemiä ja kappalemäärät mukaan laskien olikohan 120 tuotetta? Onko liikaa vai peräti liian vähän? Itse vieraana arvostan valmiita listoja ja mielellään mahdollisimman laajoja, jotta valinnanvaraa riittää. Mutta mitä mieltä te olette?

Kutsut muuten matkaavat vihdoin tänään postiin. Toivottavasti puolet vieraista ei ole ehtinyt jo tehdä suunnitelmia hääpäivälle!

3 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihan hyvältä tuo lahjamäärä. Mielestäni lahjalista on hyvä, jos siinä on tarpeeksi valinnanvaraa, ja mielestäni listassanne on. Itse en kyllä edes ole ajatellut lahjalistaa noin yksityiskoihtaisesti. Tosin toivomme rahallisia lahjoituksia, mutta mietimme myös muita vaihtoehtoja, kaikki kun ei halua rahaa antaa.

  VastaaPoista
 2. Minusta oikein hyvä idea, että on paljon valinnanvaraa, jotta jokainen vieras löytää lahjan, jonka haluaa hankkia parille. Häät ovat kallis juhla, joten mielestäni lahjojenkin kuuluu olla laadukkaita ja näin ollen ehkä vähän arvokkaampi kuin perus halpahalli-kamat. En itse ainakaan haluaisi ostaa häälahjaksi ikea-astioita, vaan laadukasta arabiaa/iittalaa yms. Vieraan kuuluisi vanhojen perinteiden mukaan tuoda samanarvoinen lahja kuin mitä hänen "kestitsemiseensä" kuluu eli mitä suurempi perhe, sitä arvokkaampi lahja.

  Heidi (vakio lukija, naimisiin elokuussa 2011)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, että ootte samaa mieltä lahjalistahommista! :) Ei huolestuta enää niin paljoa, että mitä ihmiset mahtaa ajatella listan nähdessään.

  Jenni: Mekin pohdittiin, että vois laittaa listalle vielä kohdan häämatkan tukemisesta rahalahjoituksin. Tietysti osa varmaan haluaa tuoda ihan seteleinä, mutta on tili varmaan silti ihan hyvä mainita.

  Heidi: Samoilla linjoilla itsekin, että eipä se häiden järjestäminen ihan halpaa lystiä ole, joten saa kai lahjatoiveetkin suhteuttaa siihen. Suomalainen vaatimattomuus silti nostaa vähän päätään, että "ei kai nyt meille mitään tartte..." :)

  VastaaPoista