perjantai 4. maaliskuuta 2011

Häät kuvina osa I: koristelut

Sain tänään vihdoin ladattua hääkuvia facebookiin, joten jospa samalla vauhdilla aloittaisin kuvien postaamisen tännekin. :) Ensimmäinen osa kuvapostauksista käsittelee koristeluja. Meillä on vielä kavereilta kuvia saamatta, joten ehkäpä koristelukuvistakin sitä myöten täydennystä myöhemmin. Mutta tässä siis kuvakavalkadia häitten viralliselta kuvaajalta, kaikki kuvat saa klikattua isommaksi. Kuvista ja useimpien jälkikäsitelystä propsit Kari Hiltuselle.

Ensin kirkko. Finlaysonin kirkko on sisältä vastikään kokonaisuudessaan remontoitu. Päätimme luottaa kauniin ja siistin kirkon riittävän, emmekä siis varanneet mitään koristeluja kirkkoon. Olikin erittäin positiivinen yllätys kun kirkko oli seurakunnan puolesta koristeltu - ja vieläpä sopivasti valkoisen ja vihreän väreissä. :) Alttarilla oli kukka-asetelmat, samoin kirkkosalin perällä lilja-asetelmat ja kaikkien penkkirivien päissä murattia ja helmikoriste.



Tässä vielä lähempää tarkastelua alttarista ja sen koristuksista.


Sitten hyppy juhlapaikalle ja alkuun pari yleiskuvaa. Ekassa kuvassa näkyy kivasti yleiskuva pöytäkoristeista, pöytien kokonaisilme oli ainakin omasta mielestäni tosi onnistunut. Taustalla näkyvä risti-ikkuna toi mielestäni tosi kauniisti valoa tilaan ja oli hauska yksityiskohta (vaikkei erityisen uskovaisia ollakaan..). Pöytänumerot toteutettiin tässä postauksessa mainittuihin IKEAn puisiin kehyksiin. H maalasi ensin kehykset tummanruskealla akryylimaalilla, päälle mattavalkoista ja sitten hioi hiekkapaperilla niin että ruskeaa tuli sopivasti esiin rustiikkisen ilmeen aikaansaamiseksi. Kehyksiin taustalle kutsuissakin käytettyä kuviopaperia, numerot tulostettu kermanväriselle paperille ja taustalle leikattu numero ruskeasta pahvista.


Lisää yleiskuvaa ruokasalin koristeluista. Tuolien pehmusteet oli ikävästi oranssin väriset, mutta eipä kyllä lopulta haitannut tippaakaan! Kuvasta tihrustamalla näkee sen oranssin, mutta ihmisten ahterien allahan se väri pääasiassa oli. ;) Kaitaliinat olivat kaikki saman mittaisia, joten kun lopulta kaksi pöydistä oli muita lyhyempiä, niin jouduttiin tekemään pienet nuppineulaviritelmät. Vinkiksi siis kaikille morsmaikuille: nuppineulat ja hakaneulat mukaan tiloja koristelemaan! Nuppineulatyyny jäi paikanpäälle ja hakaneuloja löytyi myös vessojen hätäapukoreista hääpäivänä, joten pienten tekstiilikatastrofien sattuessa apu olisi ollut lähellä. Tietääkseni mitään tarpeita ei meillä ilmennyt, mutta jos olisivat puuttuneet, niin varmasti olisi mekko ratkennut tai jotain muuta vastaavaa.. ;)



Menukartiot taiteltiin ruskeasta pahvista, sivuille taustaksi taas kuviopaperia ja kermanväriselle paperille ruskealla tulostetut menu ja ohjelma. Kolmannella sivulla oli RH-monogrammi. Kuvissa näkyy myös IKEAn tuikukipot, jotka täytettiin Pentikin koristehiekalla. Vihreän sävy hiekassa ei ole oikeasti noin tumma, mutta en löytänyt parempaa kuvaa. Mietittiin ensin onko kynttilät "kesähäissä" liikaa, mutta varsinkin kun sää oli pilvinen ja sateisen harmaa, niin tuikut toivat ihanasti tunnelmaa.


IKEAn (ylläri ;) maljakoihin tehdyistä pöytäkukista tykkäsin tositosi kovasti. Ruusut tilattiin "ämpäriruusuina" samasta kukkakaupasta kuin kimppu ja vieheet, en nyt vaan enää kuollaksenikaan muista paljonko ne maksoivat. Oliskohan se ämpärillinen ollut 50€? Ruusut olivat kakkoslaatua, mutta mielestäni pöytäasetelmissa ajoivat asiansa enemmän kuin hyvin. Kuhunkin maljakkoon laitettiin 5-6 ruusua ja ympärille kieputettiin äidin pihasta ryövättyä vihreää juttua (en tiedä mikä kasvi tuo on). Asetelmista suuri kiitos kuuluu äidilleni ja tädilleni, jotka häiden aattona näpersivät kymmenen asetelmaa pöytiä varten! Ilmeisesti bridezillan tuomio vähän pelotti, koska puolen yön jälkeen kun kävin tiputtamassa juhlapaikan avaimet äipälle, niin kovin jännittyneenä päästi minut katsastamaan työn tulosta. :D Ihan turhaan jännittivät - rakastuin näihin välittömästi. <3 Asetelmat viettivät edeltävän yön äidin kylmäkellarissa, josta ne kiikutettiin aamulla juhlapaikalle kylmiöön. Kuten kuvasta näkyy, niin tosi hyvinä säilyivät!


Alla yksityiskohtana paikkakortti (+ servetti) ja karkkirasia. Karkkirasian taittelusta enemmän asiaa tässä postauksessa. Lopullisena materiaalina oli luonnonvalkoinen helmiäiskartonki, ruskea koristenauha ja messinkinen pieni haaraniitti. Paikkakortissa oli nimi vihreällä, mutta tästä blurrasin sen tunnistamattomaksi, kun en tiedä haluaako ko. henkilö blogissani nimellään esiintyä. Alemmassa kuvassa karkkirasian sisältöä, eli netistä bongatun listan perusteella tulostetut mietelauseet ja kaksi marmeladisydäntä.

 

Meidän pöytä sijaitsi risti-ikkunan alla salin perällä. Tästä kuvasta puuttuu vielä morsiuskimppuni maljakosta. Muuten koristeena äidiltä pölityt korkeajalkaiset tuikkukipot, joissa vihreät kelluvat kynttilät, sekä puiset kirjaimet. Kirjaimet käytiin taatan työpajalla työstämässä ja käsiteltiin samalla tavalla kuin pöytänumeroiden kehykset. Nykyisin kirjaimet asustavat sänkymme yläpuolella olevalla hyllyllä merkkaamassa kuka nukkuu milläkin puolella. :) Servetit taittelin meille viuhkoiksi. Jälkeenpäin ajatellen olisin ehkä tahtonut vieraidenkin servetit viuhkoiksi, kun näyttävät niin kivoilta, mutta ihan hyvät ne olivat paikkakortteihin yhdistettynäkin..

Ruokailun jälkeen osa koristeista kuskattiin toiseen saliin, jossa juhlat jatkuivat. Alla oleva kuva juhlasalin puolelta ja siinä siis myös morsiuskimppu ehtinyt maljakkoonsa (kimppu oli muuten ihan itse täydellisyys! <3 ). Juhlasalissa pöydällämme oli myös morsiustyttöjen mekkojen kankaan ylijäämästä ommeltu kaitaliina. Kuvassa maljakko ei nyt osunut ihan kohdalleen näköjään, mutta eiköhän siitä kuvan saa. ;)



Siirtymän yhteydessä ystävät laitettiin töihin. :) Pöytäkoristeista kukka-asetelmat ja tuikkukipot siirrettiin juhlasalin puolelle ja kuljetuksen jälkeen tuikut piti myös sytyttää uudestaan. Alla M työntouhussa - kasvot sensuroitu koska en tiedä haluaako M niitä täällä esitellä. Kaitaliinoja ei lähdetty siirtämään juhlasaliin, mutta pöydillä oli vähän väriä tuomassa vihreää kuitusilkkiä. Leveämpi kuitusilkki olisi toki ollut näyttävämpi, mutta kyllä tuo kapeampikin asiansa ajoi, kun en sitä etukäteen osannut ennustaa. Juhlasali oli perusilmeeltään aika ankea. Kuvassa näkyvät seinälistat mm. vähän arvelutti, mutta päädyttiin jättämään ne koristeluitta, että eivät ainakaan vie enempää huomiota. ;) Pöytäliinoina juhlasalin puolella toimivat muuten JYSKin halpislakanat. Niin hirveän muovisia olivat, että en tiedä kuka niissä haluaisi nukkua, mutta pöytäliinoina ajoivat silti asiansa oikein hyvin.




Juhlasalin seinustalla oli BM:n eräästä englanninkielisestä (sisäpiirin tuntemasta) runosta ovelasti muokkaama runo ruskealle kartongille tulostetuista (A4 koossa) ja leikatuista kirjaimista muodostettuna. Runo toi  musta kivan persoonallisen vivahteen muutoin aika riisuttuun tilaan. 




Tilan karmeat ruskearuudulliset verhot otettiin alas ja niiden tilalle ripustettiin hallaharsoa ja ruskeiden kaitaliinojen kankaasta leikattua verhoa. Verhoista en löytänyt kunnollista kuvaa, mutta saa tästä ehkä vähän ideaa. Kokonaisuudessaan verhorakennelma oli vähän runsaamman näköinen kuin kuva antaa ymmärtää. :)  Sellainen aika iso moka kävi häiden järjestelyssä, että kenelläkään ei ollut kameraa mukana kun tilaa perjantai-iltana koristeltiin, joten verhoista ei nyt sitten ole kokonaisuudessaan kuvaa.. Tästä kuvasta puuttuvat myös vielä pöytäkoristeet, mutta pöydät oli siis aseteltu seinien vierelle jolloin keskelle jäi tanssilattia. Kuva on otettu siitä nurkasta, missä bändi soitti ja kuvassa oikeanpuoleisinpana olevalla pöydällä oli läppäri, jolta musiikkia soitettiin bändin tauoilla. Ilta hämärtyi aika nopeasti juhlasaliin siirtymisen jälkeen, joten eipä tilan ankeutta kauaa jouduttu katselemaan. ;) Nyt kun mietin, niin tila olisi kaivannut jonkinlaista tunnelmavalaistusta kirkkaiden kattovalojen lisäksi, sillä illan tummuttua salissa tuli aika pimeää. Aulasta onneksi tuli valoa myös salin puolelle ja kynttilät valaisivat osuutensa, joten ei ihan sokkona tarvinnut tanssahdella. :)


Sitten vielä lähikuva meidän pöytää koristaneesta R-kirjaimesta (sekä kengästäni ja nilkastani). Alkuun tarkoitus oli ostaa kirjaimet ja lisäksi &-merkki jostakin sisustuskaupasta, mutta mystisesti olivat joka paikasta hävinneet kun niitä metsästimme. Onneksi taataltani (isoisältäni siis) löytyy suunnilleen kaikki maailman työkalut ja H:lta sen verran niiden käyttötaitoa, että saimme kirjaimet askarreltua itse. Itse tosin liukenin paikalta aika nopeasti kun hirvitti niin paljon, että sulhaseni on pian alttarilla ilman vasemman käden sormia. :D Vahingoilta onneksi lopulta säästyttiin.


Loppuun kuva muotoilija-BM:in  tekemästä UPEASTA kakkukoristeesta. Kuulemma ihan ylimääräisestä metalliromusta syntyi, sitten vaan maalia pintaan ja liimaus pahvijalustaan. Koriste viihtyy nykyisin kirjahyllyssä, on se sen verran hieno. :) Kuvasta voi myös huomata, että hääkakkumme oli ulkomuodoltaan aikalailla katasrofi. :D Kakkuihin oli tilattu jostakin muualta koristeeksi valkosuklaahärpäkkeet, mutta häiden aatonattona sain puhelun juhlapaikalta, että koristeet eivät kuulemma onnistukaan. Sovittiin että tulee sitten valkosuklaarouhetta, mutta koska kakut olivat niin löysiä (kuulin kiertotietä että olivat samana aamuna tehty hyytymään - ei ihan riittävää hyydykekakuille..), niin rouhe oli ilmeisesti valunut kakun sisään. Siitä seurauksena oli kylläkin ihania valkosuklaahippuja sattumina kakussa.  Maku oli muutenkin hyvin kohdallaan, mistä kertoo sekin että kaikki meni, joten ei harmita ulkomuoto edes näin jälkikäteen!


Satuitteko muuten katsomaan tässä keväällä kakkosen Satuhäistä jaksoa, joka oli kuvattu Valkeakoskella? Siinä oli meidän hääpaikka. :) Nostalgiasyistä on tullut katsottua edelleen kyseistä sarjaa, vaikkei ihan ajankohtaista enää olekaan.

P.S. päätimme tänään vihdoin, että uskallan laittaa naamoillamme varustettuja kuvia esiin blogiin. Niitä siis luvassa myöhemmin. Vähän jännittää, huih. :) 

5 kommenttia:

  1. Upeita kuvia! Todella kauniisti olitti saaneet koristeltua hääpaikan! Meillä koristeet mietittävät kovasti, varsinkin kun budjetti tuntuu paisuvan jatkuvasti..

    Heidi
    elokuinen morsian.

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! :)

    Yksi vinkki budjettia ajatellen voisi olla panostaa koristelussa muutamaan isompaan katseenvangitsijaan, esim kukkiin tai verhoihin tmv. Pienten koristusten hinta pompsahtaa äkkiä kovaksi, ja ne myös helposti hukkuvat tilaan. Tämä vinkki tuli meidän BM:ltä, joka on muotoilija ammatiltaan ja muutenkin visuaalinen tyyppi.

    -Riikka

    VastaaPoista
  3. Onpa hyvä ajatus! Ja tottahan tuo onkin, että isossa tilassa ei pienet piiperrykset erotu ollenkaan :D


    -Heidi

    VastaaPoista