torstai 29. lokakuuta 2009

Muutoksia ja päänvaivaa

Eilen vaihdettiin vihkimisaikaa ja kirkkoa, päivä sentään pysyi samana. Aiemman suunnitelman mukaan vihkimisen oli tarkoitus tapahtua klo 12 Tampereen vanhassa kirkossa keskustorilla, mutta oltiin sitten kuitenkin molemmat yhtä mieltä siitä, että Finlaysonin kirkko olisi enemmän meidän näköinen ja vierasmäärälle sopivampi. Lisäksi oltiin mietitty, että koska siirtymä Tapereelta Valkeakoskelle on melko pitkä, niin ei haluaisi siihen lisäksi vieraille enää odottelua, eli kannattaisi käydä kuvauksessa jo ennen kirkkoa. Muutenkin itseni tuntien voisin kuvitella, että kirkon jälkeen meikit ei ole enää entisellään ja naamakin saattaa olla kauniin punalaikkuinen. :D Siispä vihkiminen siirtyi tapahtumaan Finlaysonin kirkossa klo 13. Oon erittäin tyytyväinen. Juhlapaikasta mulla on edelleen omat epäilykseni, mutta ainakin olen nyt tyytyväinen kirkkoon.

Juhlapaikassakaan ei siis varsinaisesti ole mitään vikaa, jotenkin vaan olin ajatellut jotain vähän romanttisempaa paikkaa. H taas ei alkuun ollut ollenkaan innostunut tästä juhlapaikasta, mutta on kuulemma nyt ihan täysin varma että se on meille sopiva. Juhlasalin koristeluun pitää vaan panostaa oikein kunnolla. Puhetta on ollut mm. valkoisesta puutarhaharsosta, sen soveltamisesta lisää myöhemmin! :)

Sitten paikassa ja juhlissa ylipäätään mietityttää vieraslistan monimuotoisuus. Nimittäin tarkoitus olisi kutsua ihmisiä niin laidasta laitaan. Monet kaverit on sitä mieltä, että pitää olla kunnon bileet ja viinan virrata (H mukaanlukien, harmittaa kuulemma kun itse ei pääse osallistumaan kunnolla kun joutuu olemaan juhlakaluna :P ), mutta sitten taas en tiedä miten sukulaiset ja vähän rauhallisemmat kaverit istuu tähän suunnitelmaan. Eräiden mielipiteiden mukaan sukulaiset ajetaan pois illalla ja sitten aloitetaan kunnon kemut. Itse en oikein jaa tätä mielipidettä. Enkä vähiten siksi, että vanhemmat maksaa koko juhlat! Paikalla olisi tarkoitus myös yöpyä suuren osan vieraista, joten huoneisiinsako perheen ja sukulaisten sitten pitäisi vetäytyä? Enkä sitä paitsi edes halua olla katsomassa mitään ördäämistä. Kai se pitäisi jotenkin hienovaraisesti tuoda ihmisille tietoon, että mä en halua mitään hirveitä kännäysjuhlia. Mun mielestä ei ylipäätään hirvee kännääminen kauheen hyvin sovi seurakunnan tiloihin. Pitäisi alkuun tosin jutella H:n kanssa, se kun tuntuu kannattavan niitä kaveribileitä..

Vieraslistan muodostaminen myös tuottaa tuskaa. Miten ihmeessä vedetään raja ketä kutsutaan ja ketä ei? Miten olla hienotunteisesti kutsumatta ihmisiä, joiden kutsuminen tuntuisi velvollisuudelta, mutta ei kuitenkin syystä tai toisesta oikein haluaisi? Jotain luonnostelmaa on listasta tehty jo aikaisemmin, mutta nyt pitäisi saada tarkempaa rajausta aikaan. Pitäisi varmaan kysyä myös vanhempien mielipidettä sukulaisten osalta. Järkyttävää miten paljon tässä joutuu miettimään muiden mielipiteiden miellyttämistä, vaikka loppuviimein meidän juhlathan ne pitäisi olla.

2 kommenttia:

 1. Kannattaa tosiaan muistaa, että kyseessä on teidän juhlat. Mutta myös on hyvä ottaa vanhempien mielipide huomioon, kun kerran toimivat maksajina. Mitä sukulaisten poisajamiseen tulee, mielestäni kukin saa paikalla olla niin kauan kuin huvittaa. Mikäli illalla juhlat ovat kaveripainotteisemmat, niin ne jotka eivät sitä omakseen koe, todennäköisesti hilpaisevat. Joko huoneisiinsa tai sitten muualle jatkoille.

  Ymmärrän kyllä ongelmasi. Pääasia kuitenkin on, että pääsette sulhon kanssa yhteisymmärrykseen:)

  VastaaPoista
 2. Oot oikeessa, ennen vieraslistan lukkoonlyömistä täytyy todellakin käydä se läpi kummankin vanhempien kanssa! Heidän kanssa on kyllä jo keskusteltu siitä, että haluamme paikalle vain ihmisiä joiden kanssa oikeasti ollaan tekemisissä, eli ei mitään kummin kaiman serkkuja. Mitään suuria vieraslistan paisumisia ei siis pitäisi sieltä suunnalta olla luvassa (sormet ristissä :).

  Todennäköisesti stressaan ihan turhaan tuosta illan kulusta. Haluan vaan niin kovasti, että kaikki voivat viihtyä paikalla niin pitkään kuin haluavat tuntematta oloaan ei-toivotuksi. Meidän molempien sukulaiset on onneksi sen verran rentoja, että todennäköisesti sulautuvat lopulta hyvin joukkoon eivätkä ihan pienestä säikähdä. :)

  Juteltiin H:n kanssa tuosta loppuillan meinigistä, niin aika samoilla linjoilla onneksi oltiin. Eli ketään ei olla ajamassa mihinkään. :) Ja jos eräät kaverit ei osaa käyttäytyä, niin ei ole meidän syy, saavat sitten vaan itse hävetä. :D Todettiin myös, että jos boolin prosentit pidetään kohtuullisina niin luulisi pysyvän yleisen humalatilankin..

  VastaaPoista